x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 2000 de cadavre, găsite pe plajele din Miyagi

2000 de cadavre, găsite pe plajele din Miyagi

14 Mar 2011   •   09:04
2000 de cadavre, găsite pe plajele din Miyagi
Sursa foto: /Reuters

Doua mii de cadavre au fost găsite astăzi pe două plaje din prefectura Miyagi, una din cele mai afectate de seismul şi valul tsunami care au devastat vineri nord-estul Japoniei.

Jumătate din corpurile găsite se aflau pe ţărmul Peninsulei Ojika şi restul în oraşul Minamisanriku, unde autorităţile nu au putut stabili contactul cu circa 10.000 de oameni, peste jumătate din populaţia totală, transmite Kyodo.

Citeşte şi Japonia, bilanţ oficial: Peste 5.000 de morţi şi dispăruţi

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa sau sunt date dispărute în urma seismului produs vineri în Japonia depăşeşte 5.000.

Forţele de ordine şi pompierii se străduiesc în prezent să ajungă la alte 200-300 de cadavre din Sendai, capitala prefecturii Miyagi şi cel mai apropiat oraş de epicentru.

Circa 450.000 de persoane se aflau duminică în adăposturile din Miyagi şi alte cinci prefecturi, unde stocurile de apă, alimente şi combustibil sunt pe punctul de a se termina.

Agenţia pentru managementul incendiilor şi dezastrelor a anunţat că cel puţin 63.255 de clădiri au fost distruse total sau parţial în urma seismului şi tsunamiului ce a urmat.

×
Subiecte în articol: japonia cutremur japonia