x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A murit Darth Vader! Actorul Bob Anderson s-a stins în prima zi a anului 2012

A murit Darth Vader! Actorul Bob Anderson s-a stins în prima zi a anului 2012

03 Ian 2012   •   06:38
A murit Darth Vader! Actorul Bob Anderson s-a stins în prima zi a anului 2012

Actorul care l-a interpretat pe Darth Vader in scenele de lupta din filmul "Razboiul Stelelor" a incetat din viata, pe 1 ianuarie, la varsta de 89 de ani.

Semifinalist la sabie in concursul pe echipe la Jocurile Olimpice de la Londra din 1952, Bob Anderson a avut o impresionanta activitate si in cinema, in coregrafia si dublarea scenelor de lupta cu arme albe. El a jucat in pelicule cu James Bond, ca "Sa nu mori azi", "Casino Royale", precum si in "Razboiul stelelor" si "Printul inelelor".

Anderson a fost unul din cei trei interpreti ai lui Darth Vader. Aparitia sa in acest rol a fost tinuta secreta pana in 1983, pentru a se crede ca Darth Vader este jucat de un singur om. Mark Hamill, Luke Skywalker in film, fiul lui Darth Vader si erou pozitiv, a dezvaluit acest lucru intr-un interviu, spunand ca nu e corect ca lui Anderson sa nu i se recunoasca meritele.

Inainte de a intra in cinematografie, el a fost puscas marin pentru Marea Britanie in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Bob Anderson era casatorit si avea trei copii.

×