x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afganistan: Soldaţi acuzaţi pentru atacul sângeros împotriva unor nuntaşi

Afganistan: Soldaţi acuzaţi pentru atacul sângeros împotriva unor nuntaşi

de Agerpres    |    02 Ian 2015   •   09:32

Militari afgani au fost acuzaţi pentru tirurile de mortieră, trase în timpul unui schimb de focuri cu talibanii miercuri, ce s-au soldat cu moartea a 17 persoane care se strânseseră la o nuntă, au indicat vineri autorităţile, relatează AFP.

''Militarii au tras obuze de mortieră asupra unei ceremonii după ce insurgenţii au atacat un punct de control'', a declarat pentru AFP Jan Rasoulyar, guvernator-adjunct al provinciei Helmand (sud-vest), unde se află districtul Sangin, un bastion taliban unde a avut loc incidentul.

El a precizat că militarii acuzaţi au fost predaţi justiţiei. Patru militari, inclusiv un comandant, au fost arestaţi şi transportaţi în Lashkar Gah, capitala provinciei, pentru a fi interogaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei provinciei, Farid Obaid, martori ai atacului au declarat unei delegaţii, condusă de guvernatorul interimar Mohammad Naeem, că ''insurgenţii au atacat un punct de control din împrejurimi şi apoi trupele afgane au ripostat cu obuze de mortieră, dintre care unul a căzut asupra nuntaşilor''.

Alţi martori au afirmat că tirurile de mortieră au fost declanşate după ce unii invitaţi la nuntă au tras în aer salve cu arme uşoare pentru a celebra mariajul.

Obuzul care a căzut în plină ceremonie s-a soldat cu 17 morţi, inclusiv femei şi copii, precum şi cu 49 de răniţi.

×