x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al Qaida revendică răpirea unui american: "Soarta acestui om depinde de Barack Obama"

Al Qaida revendică răpirea unui american: "Soarta acestui om depinde de Barack Obama"

02 Dec 2011   •   06:24
Al Qaida revendică răpirea unui american: "Soarta acestui om depinde de Barack Obama"

Al Qaida a anuntat, intr-un mesaj video, ca expertul american in dezvoltare, Warren Weinstein, de 70 de ani, a fost rapit de gruparea terorista, informeaza BBC.

"Soarta acestui om depinde de Barack Obama", a spus liderul gruparii teroriste Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, "dar Obama este un mincinos si va spune ca a facut totul pentru a-l salva cand el nu face nimic, de fapt", a continuat Al Zawahiri in inregistrarea care dureaza 31 de minute.

Al Qaida l-a rapit pe oficialul american in luna august, din Pakistan, sub pretextul ca ar fi ajutat guvernul pakistanez in anii 70.

"Asa cum americanii ii retin pe toti cei suspectati ca ar avea legaturi cu Al Qaida si cu talibanii, chiar si de la distanta, am decis sa-l retinem pe acest barbat, care este implicat in ajutorarea Pakistanului din anii '70", a mai spus Zawahiri.

Liderul Al Qaida a mai cerut SUA incetarea focului in Somalia si Yemen si eliberarea mai multor membrilor gruparii teroriste, inclusiv a celor acuzati de atacurile de la World Trade Center din 1993.

×