x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 1 miliard de oameni au participat la cele mai mari alegeri din lume. Alianța premierului indian Narendra Modi a câștigat cu emoții majoritatea

1 miliard de oameni au participat la cele mai mari alegeri din lume. Alianța premierului indian Narendra Modi a câștigat cu emoții majoritatea

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   07:37
1 miliard de oameni au participat la cele mai mari alegeri din lume. Alianța premierului indian Narendra Modi a câștigat cu emoții majoritatea
Sursa foto: Hepta

Rezultatele oficiale arată că alianța premierului indian Narendra Modi a câștigat majoritatea la alegerile din India. Cele mai mari alegeri din lume s-au desfășurat în etape, iar ultimele urne s-au închis sâmbătă. Rezultatele oficiale sunt surprinzătoare.

Alianța condusă de partidul prim-ministrului indian Narendra Modi a câștigat majoritatea la alegerile generale care s-au încheiat sâmbătă, potrivit BBC.

Alianța Națională Democrată (NDA) de guvernământ a câștigat 293 de locuri în camera inferioară a parlamentului, formată din 543 de membri, unde este nevoie de 272 pentru obținerea unei majorității simple. NDA a câștigat 353 de locuri la alegerile din 2019. Rezultatele anunțate miercuri sunt surprinzătoare deoarece Modi și aliații săi se așteptau la o victorie categorică. Și sondajele indicau o victorie detașată a NDA.

Alianța de opoziție a obținut 232 de locuri. În sondaje, aceasta avea aproximativ jumătate din voturile obținute la alegeri.

Aproape un miliard de oameni au avut dreptul să voteze la alegerile din India, cele mai mari din lume. Scrutinul a început pe 19 aprilie și s-a desfășurat în șapte etape până pe 1 iunie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alegeri India Narendra Modi