x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aleksei Navalnîi, torturat în închisoare!

Aleksei Navalnîi, torturat în închisoare!

25 Mar 2021   •   21:30
Aleksei Navalnîi, torturat în închisoare!
Sursa foto: Sursa: Hepta

Disidentul Aleksei Navalnîi acuză că este privat de somn în penitenciar şi a depus o plângere pentru "acte de tortură", în timp ce avocatul lui susţine că are "dureri puternice" şi se teme pentru starea sa de sănătate, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Figaro.

Aleksei Navalnîi a depus o plângere la Serviciul rus al penitenciarelor în care acuză că este privat de somn. "Mă privează de somn, sunt trezit de opt ori pe noapte, este vorba de acte de tortură prin privarea de somn", reclamă Aleksei Navalnîi.

"Din punctul meu de vedere, starea sa de sănătate este problematică, toată lumea se teme pentru starea sa de sănătate şi pentru viaţa sa", a declarat Olga Mihailova, avocata disidentului, conform postului tv Dojd, precizând că Aleksei Navalnîi are "dureri puternice" de spate şi la piciorul drept.

În schimb, Serviciul rus al penitenciarelor susţine că Aleksei Navalnîi, aflat în Închisoarea Pokrov, situată în regiunea Vladimir, la circa 100 de kilometri de Moscova, are o stare "stabilă şi satisfăcătoare".

O instanţă judiciară din Moscova a decis, la începutul lunii februarie, condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare a lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziţiei ruse, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare. Instanţa a dispus scăderea din sentinţă a zilelor petrecute de Aleksei Navalnîi în arest la domiciliu. Aleksei Navalnîi a fost arestat preventiv pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Aleksei Navalnîi