x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Armata americană a distrus 80 de drone și 6 rachete în weekend, lansate din Iran și Yemen

Armata americană a distrus 80 de drone și 6 rachete în weekend, lansate din Iran și Yemen

de Redacția Jurnalul    |    15 Apr 2024   •   10:15
Armata americană a distrus 80 de drone și 6 rachete în weekend, lansate din Iran și Yemen
Sursa foto: Hepta

Armata americană a distrus 80 de drone și 6 rachete lansate din Iran și Yemen, afirmă Centcom.

Forțele americane, sprijinite de distrugătoarele Comandamentului European al SUA, au distrus sâmbătă și duminică peste 80 de drone de atac unidirecționale și cel puțin șase rachete balistice care vizau Israelul din Iran și Yemen, a anunțat luni Comandamentul Central al SUA (CENTCOM), relateză Reuters.

Bilanțul Aceasta include o rachetă balistică pe vehiculul său de lansare și șapte drone distruse la sol înainte de lansarea lor în zonele controlate de Houthis susținuți de Iran în Yemen, a precizat CENTCOM într-o postare pe X.

Iranul a lansat sâmbătă seara târziu un atac cu drone și rachete asupra teritoriului israelian, ca represalii la un presupus atac israelian asupra complexului ambasadei sale din Siria, la 1 aprilie, care a ucis comandanți de rang înalt ai Gardienilor Revoluției.

Atacul cu peste 300 de rachete și drone, majoritatea lansate din interiorul Iranului, a provocat doar pagube modeste, deoarece majoritatea au fost doborâte de sistemul de apărare Iron Dome al Israelului și cu ajutorul Statelor Unite, Marii Britanii, Franței și Iordaniei.

"CENTCOM rămâne în postura de a sprijini apărarea Israelului împotriva acestor acțiuni periculoase ale Iranului. Vom continua să lucrăm cu toți partenerii noștri regionali pentru a crește securitatea regională", a declarat armata americană.

(sursa: Mediafax)

×