x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii au negociat, în secret, cu talibanii, stârnind furia guvernului afgan

Americanii au negociat, în secret, cu talibanii, stârnind furia guvernului afgan

29 Aug 2011   •   12:52
Americanii au negociat, în secret, cu talibanii, stârnind furia guvernului afgan

Infuriat ca reprezentantii Washington-ului s-au intalnit, in secret, de cel putin trei ori cu emisarul personal al liderului talibanilor, mulahul Mohammed Omar, Guvernul de la Kabul a lasat intentionat sa se scurga informatii despre intalnirile secrete, dinamitand negocierile si determinandu-l pe emisar sa se ascunda in Pakistan, relateaza Associated Press (AP).

Intermediarul, Tayyab Aga se afla in Europa si se teme sa se intoarca in Pakistan, temandu-se de linsaj. In lunile de cand se ascunde, SUA nu mai are contact direct cu el.

Oficiali americani au confirmat informatia, sub rezerva anonimatului si au declarat ca SUA incearca sa continue negocierile secrete cu mulahul Omar.

Intalnirile cu Aga au avut lor o data la sfarsitul anului trecut si de doua ori la inceputul acestui an, in Germania si, respectiv Qatar.

Un prieten din copilarie al lui Aga a declarat ca acesta se ascunde in Germania, de cand informatiile despre intalnirile secrete au aparut in media si au fost confirmate de presedintele Afganistanului, Hamid Karzai.

×