x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina, sub asediu: Sună alertele aeriene pe întreg teritoriul țării

Ucraina, sub asediu: Sună alertele aeriene pe întreg teritoriul țării

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2023   •   07:31
Ucraina, sub asediu: Sună alertele aeriene pe întreg teritoriul țării
Sursa foto: Hepta

Alerte antiaeriene au fost declarate pe întreg teritoriul Ucrainei joi dimineața, iar armata a avertizat în legătură cu posibile lovituri cu rachete rusești într-un arc larg care se întinde de la Kiev până în regiunile centrale și în sud, potrivit Reuters.

La o oră după ce au fost emise avertizările, canalul Telegram al forțelor armate ucrainene le-a transmis locuitorilor din capitală să rămână în adăposturi. Au fost emise avertismente pentru o serie de alte regiuni, inclusiv Zhytomyr, la vest de capitală, și Kirovohrad, Cherkassy și Dnipropetrovsk, în centrul Ucrainei.

Avertizările s-au extins, de asemenea, la nord de Kiev și la sud și vest de regiunile Vinnystia, Khmelnitskyi și Cernăuți.

Alte canale Telegram au avertizat cu privire la posibile lovituri în regiunea centrală Poltava și mai la sud, în regiunea Mykolaiv.

Un martor Reuters din Kiev a auzit unități antiaeriene în acțiune. Au existat, de asemenea, rapoarte despre explozii în alte orașe mari, dar nu se știa dacă acestea erau cauzate de impactul rachetelor sau de activitatea antiaeriană.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: asediu ucraina alerte aeriene