x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un balerin de la Teatrul Balşoi a mărturisit că l-a atacat cu acid sulfuric pe directorului artistic

Un balerin de la Teatrul Balşoi a mărturisit că l-a atacat cu acid sulfuric pe directorului artistic

06 Mar 2013   •   17:22
Un balerin de la Teatrul Balşoi a mărturisit că l-a atacat cu acid sulfuric pe directorului artistic

Balerinul Pavel Dmitrichenko este cel care a pus la cale atacul cu acid sulfuric care l-a lăsat pe directorul artistic al Teatrului Balşoi, Sergei Filin, desfigurat şi aproape orb, a anunţat poliţia din Moscova.

Dmitrichenko a mărturisit fapta, în acest caz mai fiind arestaţi doi bărbaţi, şoferul maşinii din care au ieşit atacatorii şi Yuri Zarutsky, un apropiat al lui Dmitrichenko, care a aruncat efectiv cu acid în faţa directorului Filin.

Atacul a avut loc în luna ianuarie, vederea lui Filin fiind grav afectată. După o serie de operaţii la ochi, într-o clinică din Germania, medicii spun că prin tratament Filin va putea vedea în limite rezonabile, în viitor. Directorul artistic de 42 de ani a trecut şi prin mai multe operaţii estetice, pentru a i se reface ţesutul ars de acidul sulfuric.

Înainte de anunţul poliţiei, casa balerinului Pavel Dmitrichenko a fost percheziţionată.

"În prezent, toţi cei trei suspecţi au mărturisit în scris că au fost autorii atacului. Au fost puşi sub arest", se arată în declaraţia poliţiei moscovite.

Poliţia a arătat şi o înregistrare video în care Dmitrichenko spune: "Eu am plănuit atacul, însă nu trebuia să fie atât de grav pe cât a ieşit".

Şoferul, pe nume Andrei Lipatov a spus că: "Nu am văzut ce s-a întâmplat. Doar i-am condus (până la casa lui Filin n.r.) şi i-am luat de-acolo".

Cel care a aruncat acidul, Yuri Zarutsky, a declarat doar că este reţinut "pentru o crimă", fără să dea alte detalii.

Pavel Dmitrichenko, care face parte din trupa teatrului din 2002, este solist, însă de rangul doi, în compania de balet. Cea mai importantă apariţie a sa a fost în rolul principal din "Ivan cel Groaznic", spectacol inspirat din muzica din filmul omonim semnată de Sergei Prokofiev.

Mai mulţi dansatori ai Teatrului Balşoi au fost interogaţi de poliţie, de la începerea anchetei, scandalul dând la iveală numeroase intrigi şi invidii între dansatori sau cei din conducere.

Balerinul Nikolai Tsiskaridze a fost o vreme suspectul principal, fiind nominalizat chiar de directorul teatrului, Anatoly Iksanov. Tsiskaridze a fost interogat, însă nu s-au formulat acuzaţii împotriva sa.  

×