x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atac al combatanţilor Statului Islamic asupra unei baze aeriene din Siria respins de forţele guvernamentale

Atac al combatanţilor Statului Islamic asupra unei baze aeriene din Siria respins de forţele guvernamentale

de Agerpres    |    06 Dec 2014   •   14:44

Forţele guvernamentale au respins sâmbătă un atac al combatanţilor grupării Statul Islamic (SI) asupra unei baze aeriene din provincia Deir al-Zor, una dintre puţinele zone controlate de guvern în estul ţării, informează o sursă militară siriană citată de Reuters.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), cu sediul la Londra, a anunţat că luptătorii SI au pătruns în baza aerieană de la Deir al-Zor în zorii zilei de sâmbătă, dar au fost forţaţi să se retragă. Potrivit OSDO, nu mai puţin 119 luptători din ambele tabere şi-au pierdut viaţa în această confruntare armată.

"Teroriştii nu au reuşit să obţină controlul asupra bazei aeriene", a declarat la rândul ei o sursă siriană din forţele de securitate.

"Elemente ale Statului Islamic s-au retras şi de pe un munte din apropiere din cauza bombardamentelor intense", a mai precizat OSDO.

De asemenea, media de stat din Siria a anunţat sâmbătă că armata a ucis un număr de terorişti în Al Jufra, o zonă din apropierea aeroportului.

SI a fost supusă unei presiuni intense din cauza loviturilor aeriene americane din Siria de la începutul lui septembrie, dar acest lucru nu i-a oprit pe combatanţii grupării să lanseze atacuri asupra forţelor lui Bashar Al-Assad sau al rebelilor rivali, notează Reuters.

×