x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Atacul de la Londra schimbă legea

Atacul de la Londra schimbă legea

02 Dec 2019   •   18:50
Atacul de la Londra schimbă legea
Sursa foto: Arno Mikkor

Premierul britanic, Boris Johnson, a declarat că doreşte să instaureze o pedeapsă minimă obligatorie de 14 ani de închisoare pentru infracţiunile legate de terorism, după un atac cu cuţit, care s-a soldat cu doi morţi, vineri, la Londra.

Atacul a fost comis de un bărbat care fusese condamnat pentru terorism şi eliberat condiţionat, scrie AFP. Grupul jihadist Stat Islamic (SI) a revendicat atacul comis de britanicul Usman Khan, în vârstă de 28 de ani, condamnat în 2012 pentru infracţiuni teroriste şi eliberat condiţionat după şase ani. „Acest sistem trebuie să ia sfârşit - repet, trebuie să înceteze”, a spus Johnson, în plină campanie pentru realegerea sa la alegerile parlamentare anticipate din decembrie. „Pentru toate infracţiunile teroriste şi extremiste, condamnarea pronunţată de judecător trebuie să fie executată în mod efectiv: aceşti infractori trebuie să execute fiecare zi a pedepsei lor, fără excepţie”, a adăugat el, potrivit unor afirmaţii transmise de presa britanică. „Dacă aţi fost condamnat pentru o infracţiune teroristă gravă, ar trebui să existe o condamnare obligatorie minimă de 14 ani şi unii nu ar trebui să iasă niciodată” din închisoare, a menţionat el. Khan a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pe o durată nedeterminată în 2012, cu un minim de opt ani, fiind redusă la 16 ani în apel în 2013 pentru apartenenţă la un grup care intenţiona să comită un atac cu bombă la Bursa din Londra şi să creeze o tabără de antrenament pentru terorişti în Pakistan.

 

 

Johnson a făcut aceste declaraţii la doar câţiva paşi de Podul Londrei, unde un alt atac revendicat de SI s-a soldat cu opt morţi, în 2017.

 

Johnson cere o pedeapsă minimă obligatorie de 14 ani de închisoare pentru terorism

 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson