x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Australia nu a detectat nicio clipă zborul MH370 al Malaysia Airlines

Australia nu a detectat nicio clipă zborul MH370 al Malaysia Airlines

17 Mar 2014   •   08:52
Australia nu a detectat nicio clipă zborul MH370 al Malaysia Airlines

Primul ministru australian a declarat luni că nu a primit informaţii care să ateste că Boeingul 777 Malaysia Airlines, dispărut misterios în urmă cu nouă zile, ar fi trecut pe deasupra coastelor ţării sale.

Autorităţile din Malaezia au anunţat în weekend că zborul MH370, cu 239 de persoane la bord, a modificat "deliberat" traseul şi a continuat să zboare aproape şapte ore după dezactivarea sistemelor de comunicaţii, conform AFP.

Un semnal prin satelit situa aparatul în urmă cu nouă zile de-a lungul unui arc de nord din nordul Thailandei până în Asia Centrală sau de-a lungul un arc de sud, din Indonezia spre sudul Oceanului Indian.

Întrebat dacă Boeingul a fost detectat de Australia, a cărei coastă de vest este scăldată de sudul Oceanului Indian, Tony Abbott a declarat: "Nu am nicio informaţie în acest sens".

Australia are două avioane de supraveghere Orion implicate în operaţiunile de căutare coordonate de Malaezia. Unul dintre aceste aparate a fost redesfăşurat în zona Oceanului Indian, a adăugat Tony Abbott în faţa reporterilor.

"Eu cred că vor fi trase lecţii din această afacere şi cred că unele dintre aceste lecţii vor fi în domeniul de urmărire a avioanelor în zbor", a mai spus el.

×
Subiecte în articol: malaysia airlines zborul mh370 australia