x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fost scriitor al discursurilor lui Putin, dat în urmărire de autoritățile din Rusia

Fost scriitor al discursurilor lui Putin, dat în urmărire de autoritățile din Rusia

de Redacția Jurnalul    |    25 Mar 2023   •   08:00
Fost scriitor al discursurilor lui Putin, dat în urmărire de autoritățile din Rusia
Sursa foto: Hepta

Fostul redactor al discursurilor lui Putin a fost plasat pe lista persoanelor căutate de autoritățile din Rusia.

Unul dintre foștii redactori de discursuri care a lucrat pentru Vladimir Putin a fost inclus pe o listă de persoane urmărite penal în Rusia. Abbas Gallyamov a scris discursuri pentru Putin în timpul mandatului de prim-ministru al liderului rus, în perioada 2008-2012.

Ulterior, Gallyamov a devenit un consultant și analist politic, care a fost citat în mod frecvent de presa din Rusia și din străinătate. În ultimii ani, el a locuit în străinătate.

Înregistrarea în baza de date a Ministerului de Interne arată că bărbatul este căutat „în legătură cu un articol din Codul penal", fără a oferi detalii, potrivit Sky News.

Luna trecută, Ministerul rus al Justiției l-a adăugat pe Gallyamov în registrul de agenți străini, o desemnare care duce la un control guvernamental suplimentar și care are rolul să submineze credibilitatea celui vizat.

Ministerul susține că Gallyamov „a distribuit materiale create de agenți străini către un cerc nelimitat de persoane, s-a pronunțat împotriva operațiunii militare speciale din Ucraina și a participat ca expert și respondent pe platformele de informare furnizate de structuri străine".

Gallyamov a declarat vineri pentru AP că a aflat că se află pe o listă de persoane căutate de la mass-media. Nicio agenție de aplicare a legii nu a luat legătura cu el, așa că nu știe ce acuzații i se aduc în Rusia, a precizat acesta.

„Presupun că, din punct de vedere formal, este vorba de infracțiunea de discreditare a armatei. Este folosit împotriva oricărei persoane care refuză să amplifice manualul de joc al Kremlinului și încearcă să efectueze o analiză obiectivă, imparțială a ceea ce se întâmplă", a explicat Gallyamov.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×