x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autoritățile din Cecenia au interzis muzica prea lentă și prea rapidă. Rave și techno, în afara legii

Autoritățile din Cecenia au interzis muzica prea lentă și prea rapidă. Rave și techno, în afara legii

de Redacția Jurnalul    |    08 Apr 2024   •   15:15
Autoritățile din Cecenia au interzis muzica prea lentă și prea rapidă. Rave și techno, în afara legii
Sursa foto: Hepta

Autoritățile din Cecenia au decis să interzică muzica prea lentă și prea rapidă. Noul standard stabilit de ceceni interzice utilizarea melodiilor din muzica rave și techno. Artiștii locali au primit un termen pentru a-și reface liniile muzicale.

Autoritățile din Republica Cecenă din cadrul Federație Ruse au stabilit că toată muzica ar trebui să „corespundă unui tempo de 80 până la 116 bătăi pe minut”, potrivit Sky News care utilizează informații furnizate de Moscow Times. Noul standard este relativ lent în comparație cu numeroase stiluri muzicale moderne și exclude mai multe tipuri de muzică din occident.

Liderul Republicii Cecene, Ramzan Kadyrov, l-a instruit pe ministrul culturii Musa Dadayev să facă muzica locală „conformă cu mentalitatea cecenă”.

„Este inadmisibil să împrumuți cultura muzicală de la alte popoare”, a spus Dadayev.

Interdicția a fost anunțată în urma unei întâlniri a autorităților cu artiștii locali. Sursa menționată susține că artiștilor li s-a dat termen până la 1 iunie să modifice cântecele care nu îndeplinesc criteriile. Dacă nu o fac, ei nu vor mai avea voie să le utilizeze în public.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cecenia muzica