x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe LIVE VIDEO. Avion cu 150 de persoane la bord, PRĂBUŞIT în Franţa."Nu a mai ramas nimic decat resturi, trupuri... Ce oroare!"

LIVE VIDEO. Avion cu 150 de persoane la bord, PRĂBUŞIT în Franţa."Nu a mai ramas nimic decat resturi, trupuri... Ce oroare!"

24 Mar 2015   •   13:06
LIVE VIDEO. Avion cu 150 de persoane la bord, PRĂBUŞIT în Franţa."Nu a mai ramas nimic decat resturi, trupuri... Ce oroare!"
UPDATE 18:06 Le Figaro a publicat pe contul de Twitter o imagine despre care se presupune ca ar fi de la locul accidentului pe care a comentat-o: "Nu a mai ramas nimic... decat resturi, trupuri... Ce oroare!".
 

Le Figaro - Twitter

UPDATE 17:38
Ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, care a sosit in zona in care a avut loc accidentul, chestionat de jurnalisti in cadrul unei conferinte de presa, asupra unor potentiali supravietuitori, a declarat ca "violenta impactului lasa putine sperante".

UPDATE 17:11 -
Un ofiter al Jandarmeriei a declarat pentru un saptamanal francez ca in timpul unui zbor de survol cu elicopterul deasupra locului tragediei, au fost remarcate semne de viata. 
Informatia, care a fost reluata de mai multe ori de media franceza, nu a fost confirmata in mod oficial pana acum.

UPDATE 16.45 -
Un elicopter a reusit sa aterizeze langa ramasitele avionului, a anuntat premierul francez Valls, citat de Associated Press. Resturile avionului sunt imprastiate pe o arie destul de mare. Operatiunile de salvare sunt ingreunate de conditiile meteorologice din zona, unde cade o ploaie inghetata

UPDATE 16.10 –
Compania Germanwings a organizat o conferinta de presa in care presedintele liniei aeriene, Thomas Winkelmann, a oferit mai informatii suplimentare in legatura cu accidentul:

- legatura cu aeronava a fost pierduta de controlorii de trafic francezi la ora 10:53 (11:53 ora Romaniei),
- avionul a parasit plafonul de zbor la 45 de minute dupa ce a decolat din Barcelona, la o altitudine de aproximativ 1.800 de metri
- pierderea de altitudine, pana la impactul cu solul, a durat opt minute
- ultima verificare de rutina a avionului a avut loc pe 23 martie la Dusseldorf si a fost efectuata de specialistii Lufthansa.
- ultima inspectie tehnica completa a avionului a fost facuta in vara lui 2013.
-- capitanul avionului avea o experienta de zbor de peste zece ani la Lufthansa si Germanwings, si peste 6.000 de ore de zbor cu Airbus
- pentru protejarea familiilor pasagerilor si echipajului, identitatile victimelor nu vor fi facute publice imediat.



UPDATE 16:19 Imagini ale echipelor de salvare, in apropierea locului prabusirii aeronavei Airbus A320 in Alpii Francezi



UPDATE 15:55 - 
Oficiali germani din domeniul securitatii au declarat ca, potrivit primelor dovezi, prabusirea avionului Airbus A320 al companiei Germanwings, in sudul Frantei, nu este un act de terorism, relateaza agentia DPA in pagina electronica.

UPDATE 15:46 - 
Autoritatile franceze infirma rapoartele anterioare potrivit carora pilotii avionului au transmis un mesaj SOS inainte de prabusire. Mesajul se pare ca a fost transmis in mod automat de programele de siguranta aeriana instalate la bordul avionului, care se afla intr-o coborare rapida - aproximativ 1000 de metri pe minut.

UPDATE 14:29
- Secretarul de stat în ministerul francez al Transporturilor a anunţat că "nu există niciun supravieţuitor" în urma prăbușirii avionului de tip Airbus A320 în Alpii francezi.

"A existat un apel S.O.S. înregistrat la ora 10.47 (09.47 GMT). Acest semnal S.O.S. arăta că avionul se află la o înălțime de 5.000 de picioare (circa 1.500 metri — n.r.), într-o situație anormală", a spus Vidalies. Oficialul francez a precizat că prăbușirea avionului a avut loc la "puțin timp" după acest semnal.
.................................

O aeronava Airbus A320, cu 142 de pasageri la bord şi cu şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit, în sudul Franţei, informeaza AFP.
Aparatul de zbor aparţinea companiei Germanwings şi efectua o cursa între Barcelona şi Dusseldorf.

Aeronava a inceput sa piarda in altitudine deasupra orasului Toulon, in apropiere de Marseille si a cazut intre Digne-les-Bains si Barcelonnette, au confirmat doua elicoptere ale jandarmeriei pentru Directoratul General de Aviatie Civila.




 

×
Subiecte în articol: avion prabusit franta Airbus A320