x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bombardier nazist, găsit intact în Canalul Mânecii!

Bombardier nazist, găsit intact în Canalul Mânecii!

09 Apr 2011   •   14:02
Bombardier nazist, găsit intact în Canalul Mânecii!
Sursa foto: /Reuters

Doborât la 26 August 1940, în timpul Bătăliei Angliei, pe care naziştii au pierdut-o, bombardierul Dornier 17 a fost descoperit cu sonarul. Aeronava a stat ascunsă sub nisipul mării timp de 71 de ani şi, potrivit experţilor, s-a conservat perfect.

"Este un avion unic şi aminteşte de un moment istoric important din istoria Marii Britanii, iar importanţa lui naţională şi internaţională nu poate fi subestimată. Fără doar şi poate este una dintre cele mai importante descoperiri aeronautice ale secolului", a declarat Ian Thirsk, reprezentant al "RAF Museum", care vrea să achiziţioneze aeronava.

Iniţial, avioanele Dornier 17, denumite şi "creioanele zburătoare", au fost construite ca aeronave de pasageri, scrie Daily Mail. Ulterior, au fost transformate în avioane de război şi, datorită formei înguste, erau foarte greu de doborât. 

Se pare că aeronava descoperită în Canalul Mânecii este ultimul exemplar de acest tip, dat fiind faptul că toate avioanele Dornier 17 au fost distruse după terminarea războiului. (V.M.)

×