x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Breivik, la prima audiere cu public: „Sunt comandantul Rezistenţei!”

Breivik, la prima audiere cu public: „Sunt comandantul Rezistenţei!”

14 Noi 2011   •   10:23
Breivik, la prima audiere cu public: „Sunt comandantul Rezistenţei!”

Spectacolul morbid promita sa devina total in Norvegial, dupa ce Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de tineri, pe insula Utoya si la Oslo, in urma unor atentate comise la data de 22 iulie, este audiat, pentru prima oara, in public, asa cum si-a dorit, informeaza BBC news.

Breivik a aparut in fata Curtii din Oslo imbracat in negru, in fata instantei si a zeci de reporteri sau simpli cetateni.

Inainte ca judecatorul sa-l intrerupa, pentru a-l aduce la subiect, Breivik s-a declarat 'Comandant al Rezistentei norvegiene', noteaza Associated Press. La infitisarea de azi s-a discutat solicitarea procuratorii de a se mentine starea de arest si izolare a lui Breivik, timp de 12 saptamani.

Audierile anterioare au fost tinute cu usile inchise (mai exact, cu Breivik aflat in celula sa, dand declaratii prin intermediului unui circuit audio-video), dar Curtea Suprema a Norvegiei a decis, vineri, ca, in continuare, Breivik sa fie audiat cu public.

Geir Lippestad, avocatul lui Breivik a laudat decizia Curtii Supreme, afirmand ca este ceea ce clientul sau a cerut de la bun inceput.

Rude ale victimelor si supravietuitori ai atacului s-au adunat in fata cladirii tribunalului unde se desfasoara audierile.

×
Subiecte în articol: proces breivik