x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brett Kavanaugh, furie în Comisia juridică din Senat

Brett Kavanaugh, furie în Comisia juridică din Senat

28 Sep 2018   •   11:35
Brett Kavanaugh, furie în Comisia juridică din Senat

Comisia juridică din Senat va vota nominalizarea lui Brett Kavanaugh la conducerea Curții Supreme, potrivit afirmațiilor Republicanilor, după o zi de mărturii la Capitol Hill: acuzatoarea și-a prezentat povestea în legătură cu hărțuirea sexuală la care ar fi fost supusă de judecătorul Kavanaugh, în timp ce acesta a respins acuzațiile, notează The Guardian

Votul va avea loc vineri, potrivit declarațiilor făcute de republicani la ieșirea din audiție. „Depinde ce se întâmplă mâine”, a spus șeful republican al comisiei, Chuck Grassley, întrebat de reporteri dacă republicanii au suficiente voturi pentru a avansa nominalizarea lui Kavanaugh. 
În timpul audiției, Kavanaugh a avut o ieșire nervoasă. „Nu o să mă faci niciodată să renunț”, a spus acesta în fața acuzațiilor venite din partea Christinei Blasey Ford. 
„Sunt aici să spun adevărul. Nu am agresat sexual pe nimeni: nici în liceu, nici în facultate, niciodată”, a spus Kavanaugh.
Mărturiile lui Kavanaugh au fost lăudate de Donald Trump. „Mărturiile arată Americii exact de ce l-am nominalizat”, a scris Trump. „Mărturia sa a fost puternică, sinceră și țintită”, a scris Trump pe Twitter. „Strategia de căutare și distrugere a democraților este rușinoasă, iar acest proces este o totală rușine și un efort pentru întârziere, obstrucționare și rezistență. Senatul trebuie să voteze!”

×