x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Brexit: Laburiştii vor alegeri anticipate

Brexit: Laburiştii vor alegeri anticipate

23 Sep 2018   •   12:41
Brexit: Laburiştii vor alegeri anticipate

Opoziţia laburistă din Marea Britanie doreşte alegeri naţionale dacă prim-ministrul Theresa May nu poate obţine sprijinul parlamentului pentru acordul său asupra Brexit, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al partidului. 

 

Conducerea laburistă nu sprijină ideea desfăşurării unui al doilea referendum asupra acordului final, dar Rebecca Long-Bailey a spus că va respecta orice decizie a membrilor partidului la congresul anual al formaţiunii ce începe duminică pentru a susţine ideea. 

"Poziţia noastră este că vrem să avem alegeri generale dacă Theresa May nu poate obţine sprijinul parlamentului sau chiar al propriului partid pentru un acord de orice fel", a declarat ea pentru Sky News. 

"Deşi nu este poziţia noastră politică, dacă unii membri decid la această conferinţă că vor să aibă un vot popular sau un al doilea referendum, desigur că ne vom respecta membrii", a explicat ea. 

Principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, Partidul Laburist, îşi deschide conferinţa anuală duminică, cu diviziuni asupra Brexitului la fel de largi ca cele din rândul conservatorilor prim-ministrului Theresa May. AGERPRES

×