x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Burka ar putea face parte din uniforma poliţiei din Marea Britanie

Burka ar putea face parte din uniforma poliţiei din Marea Britanie

09 Sep 2016   •   16:52
Burka ar putea face parte din uniforma poliţiei din Marea Britanie

Autorităţile din Marea Britanie le-ar putea permite poliţistelor de religie musulmană să poarte burka, urmând ca uniforma poliţiei britanice să fie astfel extinsă dacă hotărârea va fi adoptată. Prin această măsură se intenţionează creşterea diversităţii în rândul forţelor de poliţie, arată The Telegraph în ediţia online. 

Reprezentanţii poliţiei din West Midlands au anunţat că vor lua în calcul permiterea purtării de către poliţiste a controversatului accesoriu de vestimentaţie specific femeilor musulmane, ce acoperă atât faţa, cât şi corpul. Şeful poliţiei din West Midlands, David Thompson, a declarat că poliţia nu are ''bariere'' legate de burka şi că încearcă să crească procentul ofiţerilor etnici minoritari şi de culoare cu 30%. ''În mod cert nu avem bariere legate de burka'', a spus acesta menţionând că până acum nu a avut cereri din partea poliţiştilor legate de purtarea burka dar dacă acestea vor apărea vor fi luate în calcul. 

Dacă această hotărâre va fi adoptată, poliţia din West Midlands ar fi prima care ar permite purtarea burka în rândul forţelor de ordine. 

Poliţia Metropolitană a permis în uniformă hijab-ul - care nu acoperă faţa - în urmă cu un deceniu, iar poliţia din Scoţia a anunţat luna trecută că hijab-ul a devenit un accesoriu opţional al uniformei sale. 

Poliţia din West Midlands a anunţat, săptămâna trecută, că intenţionează să crească procentul de angajaţi minoritari etnici de la 9% - al doilea procent din ţară - la 30%. De la data postării anunţului, peste 6.000 de persoane au aplicat pentru cele 1.100 de posturi disponibile, mai arată sursa citată.AGERPRES

×
Subiecte în articol: hijab burka