x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Camera Reprezentanților SUA a votat pentru reluarea construcției zidului de la frontiera cu Mexicul

Camera Reprezentanților SUA a votat pentru reluarea construcției zidului de la frontiera cu Mexicul

de Redacția Jurnalul    |    12 Mai 2023   •   11:15
Camera Reprezentanților SUA a votat pentru reluarea construcției zidului de la frontiera cu Mexicul
Sursa foto: Hepta

Congresmenii republicani din Camera Reprezentanților a Statelor Unite au votat, joi, un proiect de lege pentru reducerea numărului de imigranți și reluarea construcției zidului de la frontiera cu Mexicul, scrie AFP.

"Democraţii au avut doi ani pentru a remedia criza creată de ei la graniţă dar încă nu au un plan pentru aceasta", a spus preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy.

Fostul președine republican Donald Trump a inițiat construcția unui zid la frontiera cu Mexicul, lucrările fiind abandonate sub administrația democrată Joe Biden.

Actul normativ ar introduce restricții stricte privind dreptul la azil, printre care intrarea legală pe teritoriul SUA, plata unei taxe și îndeplinirea mai multor condiții. Însă acesta nu are șanse să fie votat și în Senat, aflat sub controlul democraților. Totodată, Joe Biden a anunțat că se va opune prin veto dacă legea va fi adoptată în Congres.

În timpul pandemiei de COVID-19 a fost introdusă o măsură care blochează accesul imigranților în SUA dar aceasta expiră la miezul nopții, astfel că autoritățile federale au mobilizat circa 24.000 de agenți și forțe de ordine plus 4.000 de soldați la granița de sud. 

Republicanii vor reluarea construcției zidului de la frontiera cu Mexicul



 


 

×
Subiecte în articol: sua mexic imigranti zid donald trump Joe Biden