x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caniculă UCIGĂTOARE în SUA. 4 oameni au murit

Caniculă UCIGĂTOARE în SUA. 4 oameni au murit

21 Iun 2016   •   10:14
Caniculă UCIGĂTOARE în SUA. 4 oameni au murit

Mercurul din termometre a urcat la valori infernale în ultimele zile în sud-vestul Statelor Unite, unde cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, în timp ce incendiile continuă să facă ravagii, iar sute de persoane au fost evacuate, relatează AFP.

"Suntem pe punctul de a depăşi recordurile istorice" de căldură, a declarat luni pentru AFP Larry Subervi, purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Phoenix, precizând că recordul de căldură precedent data din 1990, atunci când au fost înregistrate 50 de grade la Phoenix, iar în ultimele zile temperaturile au urcat la 49 de grade Celsius.

În alte zone din sud-vest, recordurile de căldură au fost deja depăşite.

Patru excursionişti au murit în statul Arizona din cauza acestui val de căldură, dintre care o tânără de 28 de ani care efectua o plimbare cu bicicleta în împrejurimile Phoenix-ului.

În localitatea Mesa, căldura a cauzat moartea unei persoane de 25 de ani, iar în Tucson, un adolescent de 19 ani a murit pe un traseu montan după ce s-a pierdut. Un alt bărbat a fost descoperit fără viaţă în apropierea unui alt traseu. De asemenea, mai mulţi excursionişti sunt daţi dispăruţi.

Şi în statele New Mexico şi California, valul de căldură a făcut ravagii: 50 de grade au fost înregistrate în pădurea Cibola (New Mexico) unde au izbucnit două incendii masive, 48 de grade la Palm Springs şi 40 de grade în Los Angeles. AGERPRES

×