x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caz INCREDIBIL în California. O călugăriță de 80 de ani a furat peste 835.000 de dolari. Cum a cheltuit banii

Caz INCREDIBIL în California. O călugăriță de 80 de ani a furat peste 835.000 de dolari. Cum a cheltuit banii

09 Feb 2022   •   16:53
Caz INCREDIBIL în California. O călugăriță de 80 de ani a furat peste 835.000 de dolari. Cum a cheltuit banii
Sursa foto: Matthew Ansley Unsplash.com

O călugăriță din Los Angeles, California, a fost condamnată la închisoare după ce furat, timp de peste un deceniu, de la școala unde era director. Ea a sustras în total peste 835.000 de dolari pentru a juca în cazinouri.

Mary Margaret Kreuper are 80 de ani și este o călugăriță pensionară care și-a încălcat jurământul de sărăcie și a furat constant de la școala unde lucra pentru a-i cheltui la jocuri de noroc, scrie bbc.com.

Femeia va sta un an și o zi în închisoare pentru fraudă electronică și spălare de bani.

„Am păcătuit, am încălcat legea și nu am scuze”, a spus ea în fața instanței din Los Angeles. 

Timp de peste 10 ani, călugărița a furat din taxele de școlarizare ale elevilor și din donațiile Școlii Catolice St. James, unde era director. Mai mult, i-a instruit și pe alți angajați ai instituției de învățământ cum să falsifice și să distrugă înregistrările financiare.

Banii sustrași i-a folosit pentru excursii la cazinouri și în vacanțe alături de prieteni. Schema a fost descoperită în urma unui audit, femeia pensionându-se în 2018. 

Judecătorul Otis D Wright al II-lea de la Curțea districtuală din Los Angeles a declarat că i-a fost greu să stabilească pedeapsa, după cererile de iertare trimise de familiile catolice ale căror copii au fost păgubiți. Așa că a stabilit o sentință de  12 luni și o zi de închisoare pentru călugăriță și restituirea sumei furate, respectiv 835.339 de dolari.

Totodată, femeia și-a cerut scuze și a spus că își va petrece restul vieții încercând să fie mai aproape de Cristos. Pentru a o apăra, avocații ei au susținut că aceasta suferă de o boală mintală care îi afectează judecata. 

 

×
Subiecte în articol: călugăriţa