x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China cere SUA să coopereze pentru revenirea din criza economică mondială

China cere SUA să coopereze pentru revenirea din criza economică mondială

de Redacția Jurnalul    |    01 Feb 2023   •   20:45
China cere SUA să coopereze pentru revenirea din criza economică mondială
Sursa foto: Hepta

Înaintea vizitei la Beijing a șefului diplomației americane, Antony Blinken, cotidianul People's Daily, al Partidului Comunist din China, transmite că este nevoie ca cele două țări "să găsească un teren comun de înţelegere pentru revenirea economiei globale după pandemia de COVID-19", scrie EFE.

"Statele Unite nu au renunţat la obsesia lor de a trata China drept principalul lor competitor strategic. Dar ceea ce partea americană trebuie să înţeleagă este că mediul concurențial ne ajută să învăţăm unii de la alţii, să recuperăm decalajele şi să progresăm împreună. Idei precum "dacă tu pierzi, eu câştig" nu funcţionează. Abordările oarbe împotriva Chinei nu funcţionează", scrie People's Daily.

Totuși vizita secretarului de stat american, prima după 2018, este incertă deoarece Beijingul nu a confirmat-o până acum. Se crede că aceasta va avea loc în perioada 5-6 februarie 2023. 

Totodată, articolul arată că SUA și China trebuie să aplice"politicile practice şi acţiunile concrete" după summitul G20 de la Bali, din noiembrie 2022, unde s-au întâlnit Xi Jinping şi Joe Biden. 

Publicația mai insistă ca SUA să înțeleagă importanța chestiunii taiwaneze pentru a se evita conflictele.
"Nu se poate cere comunicare şi cooperare din partea Chinei, în timp ce partea cealaltă continuă să interfereze în afacerile interne ale Chinei sau să afecteze interesele Chinei. Aceasta este linia roşie numărul unu care nu trebuie trecută", a avertizat diplomația  de la Beijing. 

 

×
Subiecte în articol: China sua economie