x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană s-a gândit cum să confiște activele rusești

Comisia Europeană s-a gândit cum să confiște activele rusești

de Alexandru Dănciulescu    |    30 Noi 2022   •   12:20
Comisia Europeană s-a gândit cum să confiște activele rusești

Comisia Europeană anunță că are un plan de confiscare a activelor rusești, blocate după declanșarea războiului din Ucraina.

Comisia Europeană a anunțat un plan de confiscare a activelor rusești care au fost înghețate pentru a pedepsi Rusia pentru invazia din Ucraina. „Am blocat 300 de miliarde de euro din rezervele Băncii Centrale a Rusiei și am înghețat 19 miliarde de euro (16 miliarde de lire sterline) din banii oligarhilor ruși", a anunțat Ursula von der Leyen, președintele CE, prin intermediul unui comunicat, citat de Mediafax.

Ea a precizat că UE și partenerii săi ar putea gestiona fondurile și le-ar putea investi pe termen scurt. Totuși, banii vor merge către Ucraina, astfel încât să compenseze daunele provocate de ruși. „Vom lucra la un acord internațional cu partenerii noștri pentru a face acest lucru posibil. Și, împreună, putem găsi modalități legale de a ajunge la acest lucru", a precizat Ursula von der Leyen.

Președintele CE a mai spus că UE propune înființarea unui tribunal specializat, sprijinit de ONU, „pentru a investiga crimele de război".

 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana active rusești