x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consiliul NATO-Rusia va analiza declaraţia lui Medvedev privind scutul antirachetă

Consiliul NATO-Rusia va analiza declaraţia lui Medvedev privind scutul antirachetă

de Marina Constantinoiu    |    28 Noi 2011   •   12:30
Consiliul NATO-Rusia va analiza declaraţia lui Medvedev privind scutul antirachetă

Recenta declaratie a presedintelui rus Dmitri Medvedev referitoare la scutul antiracheta european va figura pe ordinea de zi a reuniunii ministeriale a Consiliului Rusia-NATO de la Bruxelles, din 8 decembrie, a anuntat luni reprezentantul permanent al Rusiei pe langa NATO, Dmitri Rogozin, citat de Ria Novosti.

"Viceministrul rus al Apararii, Anatoli Antonov, va face parte din delegatia rusa pe care seful diplomatiei, Serghei Lavrov, o va conduce la Bruxelles. Discutiile se vor referi la declaratia lui Medvedev care a fost pregatita impreuna cu Ministerul Apararii', a declarat Rogozin.

Presedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat la 23 noiembrie ca Rusia va desfasura in Vestul si Sudul Rusiei sisteme ofensive moderne care sa permita distrugerea instalatiilor europene ale scutului antiracheta, daca Statele Unite continua desfasurarea acestuia. Rusia intentioneaza sa instaleze rachete de tip Iskander in regiunea rusa Kaliningrad.

Statele Unite intentioneaza sa instaleze in Europa o a treia zona de pozitionare a sistemului lor de aparare antiracheta (unele elemente inclusiv in Romania). NATO a anuntat ca scutul va fi deplin operational in 2018. Moscova se opune acestui proiect, considerand ca instalarea unui scut antiracheta in apropierea frontierelor sale ii ameninta potentialul strategic.

×