x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Peste 16.000 de copii ucraineni au fost deportaţi de Rusia. 4.000 sunt orfani

Peste 16.000 de copii ucraineni au fost deportaţi de Rusia. 4.000 sunt orfani

de Redacția Jurnalul    |    28 Mar 2023   •   22:51
Peste 16.000 de copii ucraineni au fost deportaţi de Rusia. 4.000 sunt orfani
Sursa foto: Hepta

Peste 16.000 de copii ucraineni au fost deportaţi de Rusia de la începutul invaziei din Ucraina, potrivit site-ului Children of War. Dintre ei, peste 4.000 sunt orfani.

Rusia a mutat cu forţa 4.390 de copii orfani pe teritoriul său sau în teritoriile ocupate de ruşi în Ucraina, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereshchuk, marţi.

Vereshchuk susține că autorităţile din Ucraina transmit toate informaţiile privind răpirea de către ruşi a copiilor ucraineni Curţii Penale Internaţionale (CPI).

„Au fost deja colectate suficiente dovezi. Sperăm că eforturile noastre şi presiunea exercitată de comunitatea internaţională ne vor permite să accelerăm procesul de returnare a copiilor noştri”, a declarat oficialul ucrainean, citat de postul de presă Ukrinform.

Cu toate acestea, Avocatul Poporului din Ucraina, Dmytro Lubinets, a declarat zilele trecute că numărul real al copiilor ucraineni luaţi cu forţa de soldaţii ruşi ar putea fi de „zeci, sau chiar sute de mii”.

Lubinets declară că Ucraina a reuşit până în prezent să recupereze peste 300 de copii ucraineni deportaţi de Rusia, iar procesul este în curs de desfăşurare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copii deportati orfani Rusia