x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Copii în pericol: Peste 1 milion de vaccinuri împotriva poliomielitei au fost distruse în Sudan

Copii în pericol: Peste 1 milion de vaccinuri împotriva poliomielitei au fost distruse în Sudan

de Redacția Jurnalul    |    06 Mai 2023   •   07:00
Copii în pericol: Peste 1 milion de vaccinuri împotriva poliomielitei au fost distruse în Sudan
Sursa foto: Hepta

Peste 1 milion de vaccinuri antipoliomielită destinate copiilor au fost distruse în urma jafurilor din Sudan în timpul intensificării violențelor din aprilie, a declarat vineri pentru Reuters agenția ONU pentru copii UNICEF.

„O serie de instalații din lanțul frigorific au fost jefuite, deteriorate și distruse, inclusiv peste un milion de vaccinuri antipoliomielită în Darfurul de Sud”, a declarat pentru Reuters, într-un e-mail, Hazel De Wet, director adjunct al Biroului pentru programe de urgență al UNICEF.

Agenția se afla în mijlocul unei serii de campanii de vaccinare împotriva poliomielitei în Sudan, în urma unui focar de epidemie la sfârșitul anului 2022.

Poliomielita, o boală care afectează în principal copiii sub 5 ani, poate duce la paralizie și deces. Africa a fost declarată liberă de poliomielita sălbatică în 2020, dar Malawi, Mozambic și Sudan au raportat cazuri importate începând de anul trecut.

O bază de date a Organizației Mondiale a Sănătății arată că au avut loc 28 de atacuri asupra unităților sanitare din Sudan de la izbucnirea conflictului luna trecută, care a opus armata sudaneză și forțele paramilitare de sprijin rapid.

Numeroase agenții umanitare au raportat jafuri în timpul crizei din Sudan, inclusiv Programul Alimentar Mondial, care a declarat că a pierdut bunuri în valoare de 13-14 milioane de dolari.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccinuri poliomielita distruse