x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cu se riscuri majore se confruntă piloţii pe aeroportul olandez Schiphol

Cu se riscuri majore se confruntă piloţii pe aeroportul olandez Schiphol

11 Noi 2015   •   19:37
Cu se riscuri majore se confruntă piloţii pe aeroportul olandez Schiphol

Circa o sută de piloţi au avertizat că, în ultimele luni, la decolarea sau aterizarea pe aeroportul din Amsterdam au fost orbiţi cu lasere manevrate de persoane aflate la sol, ei atrăgând astfel atenţia asupra pericolelor reprezentate de îndreptarea pointerelor laser către avioane, relatează agenţia EFE citând presa olandeză.

Potrivit postului olandez de televiziune RTV N-H, pointerele laser au fost îndreptate către avioane dintr-o zonă a localităţii Hoofddorp. Însă poliţia nu a reuşit deocamdată să identifice autorii, întrucât distanţa între aceştia şi avioanele înspre care au orientat respectivele instrumente este de circa zece kilometri.

Deşi în Olanda este interzisă comercializarea pointerelor laser care bat la o asemenea distanţă, incidente de acest fel sunt frecvente în zona aeroportului Schiphol din Amsterdam. În luna august un tânăr în vârstă de 23 de ani a fost arestat în apropierea acestui aeroport pentru îndreptarea unui pointer laser către avioane, o nouă arestare survenind luna următoare, când un alt individ a fost surprins de un elicopter al poliţiei făcând acelaşi lucru.

Îndreptarea laserelor către avioane a fost înscrisă în codul penal olandez începând din anul 2012, această faptă fiind pedepsită cu până la 15 ani de închisoare.

×
Subiecte în articol: laserpointer pointer laser