x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cumpărați-vă vigneta pentru autostradă! Dar unde și cum?

Cumpărați-vă vigneta pentru autostradă! Dar unde și cum?

29 Iun 2023   •   11:20
Cumpărați-vă vigneta pentru autostradă! Dar unde și cum?

Ungaria, datorită amplasării sale centrale, este o destinație importantă pentru cei care doresc să-și petreacă vacanțele în inima Europei sau pur și simplu să treacă prin țară pentru a explora minunile țărilor vecine sau pentru a-și vizita rudele în timpul verii.

Ungaria, datorită amplasării sale centrale, este o destinație importantă pentru cei care doresc să-și petreacă vacanțele în inima Europei sau pur și simplu să treacă prin țară pentru a explora minunile țărilor vecine sau pentru a-și vizita rudele în timpul verii.  

Înainte de a călători, nu doar entuziasmul este mare, ci și stresul, deoarece fiecare își dorește să-și organizeze călătoria perfectă fără obstacole. Utilizarea drumurilor și a sistemelor de taxe în diferite țări este un factor crucial de luat în considerare, deoarece, fără cunoștințe adecvate, se pot primi ușor amenzi.  

De aceea, am adunat opțiunile pentru achiziționarea vignetei pentru autostradă în Ungaria. Autostrăzile ungare sunt drumuri cu taxă, așadar, dacă le utilizați fără o vignetă valabilă, vă puteți aștepta la amenzi mari. De aceea, vă recomandăm să obțineți vigneta înainte de călătorie pentru a evita amenzi inutile.  

Există trei metode simple disponibile pentru achiziționarea vignetei pentru autostradă în Ungaria. Prima opțiune este achiziționarea vignetei la locațiile desemnate în apropierea graniței. Avantajul este că, cu ajutor adecvat, puteți alege vigneta corectă, iar șansele de a face greșeli atunci când furnizați informațiile despre vehicul sunt mai mici. Cu toate acestea, dezavantajul este că trebuie să stați la coadă și vigneta pe hârtie este adesea mai scumpă. De asemenea, trebuie să fiți atenți să nu deteriorați vigneta.  

Asigurați-vă că vă cumpărați autocolantul înainte de a pleca! 

În acest caz, puteți achiziționa vigneta și de la stațiile de benzină. Cu toate acestea, există o șansă mai mare de a face greșeli la introducerea numărului de înmatriculare, codului țării și selectării categoriei, deoarece există mai multă agitație și trebuie să stați la coadă mai mult timp. Dezavantajul unei vignete fizice este că, dacă realizați că nu aveți o vigneta în timp ce utilizați o autostradă cu taxă, puteți depăși ușor perioada de grație de 60 de minute, ceea ce atrage după sine amenzi.  

Cu toate acestea, a treia opțiune pentru achiziționarea vignetei este vigneta electronică, cunoscută și sub denumirea de vigneta online pentru autostradă, ceea ce este foarte recomandat. Printre avantajele sale se numără posibilitatea de a o achiziționa înainte de călătorie, asigurându-vă că nu o uitați. Nu este necesară nicio înregistrare; trebuie doar să completați informațiile corecte și să efectuați plata cu cardul de credit. Nu trebuie să stați la coadă, evitând consumul de timp inutil. Vigneta electronică primită prin e-mail are mai puține șanse să se deterioreze sau să se piardă în comparație cu cea pe hârtie. În plus, dacă uitați să o achiziționați în avans, aveți o șansă mai mare de a evita amenzi, deoarece nu trebuie să găsiți un punct de vânzare fizic în termen de 60 de minute. 

×
Subiecte în articol: vigneta Ungaria