x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cutiile negre ale zborului MH370 probabil au rămas fără baterie

Cutiile negre ale zborului MH370 probabil au rămas fără baterie

13 Apr 2014   •   17:19
Cutiile negre ale zborului MH370 probabil au rămas fără baterie

Căutarea avionului malaezian care a dispărut cu 239 de persoane la bord la 8 martie a intrat în cea de-a 37-a zi, fără ca vreun semnal acustic să mai fie detectat de 48 de ore, potrivit Centrului de coordonare a agenţiilor care participă la operaţiuni.

Este foarte posibil ca semnalul acustic să fi dispărut din cauza bateriilor celor două cutii negre ale aparatului, care s-ar fi consumat. Din această cauză este posibil să nu mai fie găsite niciodată cutiile negre, scrie Daily Mail.

Chiar dacă este luată în calcul posibilitatea ca aceste două cutii negre să nu mai fie găsite, căutarea avionului Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines, cu 239 de persoane la bord, dispărut de mai bine de o lună, continuă.

Zona de căutare a fost extinsă pe o suprafaţă de 57.506 de kilometri pătraţi în Oceanul Indian, cu 16.113 de kilometri pătraţi mai mult decât sâmbătă şi la o distanţă de aproximativ 2.200 kilometri de Perth, de unde se coordonează operaţiunile acestui centru.

Circa 11 avioane militare şi unul civil şi 14 nave participă la căutare în cadrul unor condiţii meteorologice similare celor de sâmbătă: vânt puternic şi posibilitate de ploi izolate, care vor reduce vizibilitatea la 5 km distanţă, pecum şi valuri de un metru înălţime.

Premierul australian, Tony Abbott, afirmase vineri că echipa este convinsă că a captat semnale ale cutiilor negre şi că până la urmă vor găsi avionul, dar că acest lucru ar putea dura “mult timp”.

La bordul avionului dispărut la 8 martie călătoreau 153 de chinezi, 50 de malaezieni, 7 indonezieni, 6 australieni, doi neozeelandezi, doi ucraineni, un rus, un olandez, un taiwanez şi doi iranieni care au folosit paşapoarte furate de la un italian şi un austriac.

Pe de altă parte, Departamentul Aviaţiei Civile din Malaezia a dezminţit duminică informaţiile potrivit cărora o persoană de la bordul avionului care efectua cursa MH370 ar fi trimis un apel după ce aparatul a dispărut de pe radar, informează EFE, preluată de Agerpres.

Directorul Departamentului Aviaţiei Civile, Azharuddin Abdul Rahman, a dat asigurări - potrivit ziarului The Star - că niciunul dintre cei 12 membri ai echipajului sau dintre cei 227 de pasageri de la bord nu a dat vreun telefon după dispariţia de pe radar şi nu există în registru niciun fel de apel.

Declaraţiile oficiale dezmint astfel informaţia publicată sâmbătă potrivit căreia copilotul zborului MH370, Fariq Abdul Hamid, ar fi încercat să trimită un apel de pe telefonul său mobil, care s-ar fi întrerupt brusc.
Ziarul citat a obţinut informaţii de la surse apropiate investigaţiei pe care însă nu le-a dezvăluit.

Vastele dispozitive navale şi aeriene care au fost desfăşurate în zona unde se presupune că avionul a căzut nu au descoperit nimic până acum decât nişte semnale de înaltă frecvenţă, identice cu cele produse de cutiile negre.
Bateriile cutiilor negre ar fi prevăzute să dureze teoretic 30 de zile.

×
Subiecte în articol: Malaysia 370