x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Defrişări masive în Africa de Vest pentru cacao

Defrişări masive în Africa de Vest pentru cacao

13 Sep 2017   •   16:32
Defrişări masive în Africa de Vest pentru cacao

Industria mondială de ciocolată a condus la defrişări devastatoare în Africa de Vest, după cum scrie The Guardian.

Comercianţii de cacao, care vând pentru Mars, Nestle, Mondelez şi alte branduri mari, cumpără boabe crescute ilegal în arii protejate din Coasta de Fildeş, unde pădurile au fost reduse cu peste 80% din 1960.

Produsele ilegale sunt combinate cu boabele legale, ceea ce înseamnă că Mars, Ferrero Rocher sau Milka pot fi făcute din boabele de cacao crescute ilegal. Aproximativ 40% din totalul de cacao de la nivel mondial provine din Coasta de Fildeş.

Jurnaliştii de la The Guardian au fost pe Coasta de Fildeş şi au văzut cum pădurile sunt defrişate pentru a face loc plantaţiilor de cacao, sate şi ferme construite în parcuri naţionale protejate, oficiali care iau mită pentru că au închis ochii şi intermediarii comerciali care furnizează indiferent de provenienţa boabelor de cacao.

Când au fost întrebaţi de această situaţie, Mars, Mondelez şi Nestle, dar şi comercianţii Cargill şi Barry Callebaut nu au negat acuzaţiile. Aceştia au afirmat că muncesc din greu pentru a eradica comoditatea din producţiile lor.

×