x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Delfinii de luptă din Crimeea, transferaţi la marina militară rusă

Delfinii de luptă din Crimeea, transferaţi la marina militară rusă

26 Mar 2014   •   15:19
Delfinii de luptă din Crimeea, transferaţi la marina militară rusă

Delfinii de luptă din Crimeea, folosiţi în misiuni de recunoaştere, vor fi transferaţi către marina militară rusă, a declarat un angajat de la delfinariul din Sevastopol pentru RIA Novosti.

Animalele vor fi folosite pentru "misiuni de recunoaştere şi localizare a inamicilor" şi pentru transportul de "echipamente de spionaj". Armata rusă a ocupat recent toate bazele militare din Crimeea, consolidând controlul Kremlinului asupra peninsulei din Marea Neagră.

În trecut, la nivel de zvonuri, s-a crezut că Uniunea Sovietică ar fi antrenat delfinii şi pentru asasinate. Realist vorbind, delfinii sunt foarte utili datorită urechii lor sensibile în mediul subacvatic, întrecând performanţele celor mai sensibile sonare realizate de oameni. Se crede că aceştia pot distinge submarinele inamice doar după zgomotul diferit al elicelor.

Delfinii din Crimeea urmau să fie scoşi din uz luna viitoare, autorităţile militare din Ucraina nedispunând de fonduri suficiente pentru a continua programul.

Uniunea Sovietică şi SUA au fost singurele ţări care au antrenat delfini în scopuri militare. După dizolvarea Uniunii Sovietice, delfinii au rămas în custodia Ucrainei. 

×