x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Depardieu va solicita un paşaport algerian. Va avea şapte!

Depardieu va solicita un paşaport algerian. Va avea şapte!

de Istvan Deak    |    17 Iun 2013   •   20:09
Depardieu va solicita un paşaport algerian. Va avea şapte!

Actorul francez Gerard Depardieu, care a obţinut recent cetăţenia rusă, va solicita un paşaport algerian, pentru a avea şapte, a declarat acesta pentru săptămânalul Journal du Dimanche.

În respectivul interviu, Depardieu le ia, de asemenea, apărarea militantelor feministe din mişcarea Femen.

“Am paşapoarte din mai multe ţări pe care le iubesc, mi-ar plăcea să am şapte”, adăugând că va solicita unul din Algeria şi se mai gândeşte şi la altele. “Acest lucru mă va ajuta să evit să solicit vize”, subliniază actorul, renumit pentru excesele sale de tot soiul, şi care, în plus, se afirmă drept “cetăţean al lumii”.

Subliniind că preşedintele rus Vladimir Putin a făcut multe lucruri bune pentru cultură, Depardieu a eludat întrebarea referitoare la cele două membre ale grupului Pussy Riot, aflate în detenţie în Rusia, preferând să răspundă despre militantele Femen care se află în închisoare în Tunisia, afirmând că “nu vor rămâne în închisoare. Există avocaţi, toate o să se rezolve”. “Sunt nişte feministe curajoase care îşi asumă actele. Au fost condamnări ale actelor lor, dar ele nu au omorât pe nimeni”, a spus actorul.

El a revendicat “dreptul la excese”. “Cred că eu corespund unei imagini pe care francezii o iubesc, cea a unui rebel, care zdruncină, care este uneori beat. Un pic din spiritul acesta de huligan îi place lui Putin”, a spus el.

El a descris Franţa de azi drept o ţară “aproape bolşevică” şi a respins criticile occidentale la adresa ţării sale de adopţie, Rusia.

În luna decembrie a anului trecut, actorul s-a angajat într-o dispută publică cu Guvernul socialist din Franţa, după ce a anunţat că intenţionează să trăiască în Belgia, pentru a evita impozitele mari din ţara sa natală. În interviul publicat duminică de Journal du Dimanche, Depardieu a negat însă că este vorba de “un exil cauzat de impozite”.

“Nu sunt de acord cu ceea ce spun oamenii din Franţa cu privire la Rusia şi Cecenia. Trebuie să te duci şi să vezi tu însuţi şi să trăieşti acolo pentru a cunoaşte adevărul”, a adăugat actorul.

Franţa, a explicat Depardieu, este “o ţară aproape bolşevică”, date fiind “scandalurile ascunse”, cum ar fi cel legat de fostul ministru al Bugetului, Jerome Cahuzac, care a evitat impozitele deţinând un cont bancar ilegal în străinătate.

Depardieu a fost judecat în lipsă luna trecută pentru că şi-a condus beat scuterul prin Paris, iar verdictul este aşteptat la sfârşitul acestei luni. Actorul joacă în prezent într-un film despre arestarea, în urmă cu doi ani, a fostului şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, şi despre presupusa tentativă de viol a acestuia asupra unei cameriste într-un hotel din New York.


×