x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Descoperire INCREDIBILĂ în timpul unei expediţii: Statuia din meteorit, veche de peste 1000 de ani

Descoperire INCREDIBILĂ în timpul unei expediţii: Statuia din meteorit, veche de peste 1000 de ani

27 Sep 2012   •   10:00
Descoperire INCREDIBILĂ în timpul unei expediţii: Statuia din meteorit, veche de peste 1000 de ani

Desi descoperirea pare desprinsa din scenariul filmului Indiana Jones, cercetatorii ne asigura ca statuia budista, veche de peste 1000 de ani si realizata dintr-o bucata de meteorit, este cat se poate de reala, scriu jurnalistii de la Daily Mail.

Statuia, denumita Iron Man, cantareste 10 kilograme si a fost descoperita in 1938 in timpul unei expeditii naziste.

"Statuia a fost facuta dintr-un meteorit cazut la granita Mongoliei cu Siberia, acum 15.000 de ani. Desi primele fragmente au fost descoperite in 1913 de catre cautatorii de aur, noi credeam ca meteoritul a fost gasit cu multe secole in urma", a declarat cercetatorul Elmar Buchner de la Universitatea din Stuttgart.

Potrivit acestuia, statuia este facuta dintr-un material foarte rar, numit ataxit, care contine foarte mult nichel si fier.

Statuia este singura ilustrare a unei figuri umane care a fost facuta intr-un material extraterestru, deci valoarea ei este inestimabila pentru ca nu exista termen de comparatie. De asemenea ea are o vechime de peste 1000 de ani, lucru care adauga foarte mult la valoare, mai spun cercetatorii.

Potrivit expertilor, statuia reprezinta trecerea de la cultura pre-budista la cea budista si l-ar intruchipa pe zeul Vaisravana, regele budist al Nordului. Cercetatorii cred ca statuia a fost dusa in Germania din cauza simbolului de pe pieptul zeului, semnul Manji, care seamana cu o svastica.

Expeditia din 1938 a fost finantata de Himmler si se crede ca echipajul a fost format numai din membri SS. Acestia ar fi mers pana in Tibet din cauza convingerii lui Himmler cum ca “rasa ariana' si-ar avea originile acolo.

×