x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul FBI: Hackerii au fost 'neglijenţi' în atacul informatic asupra Sony şi au folosit servere nord-coreene

Directorul FBI: Hackerii au fost 'neglijenţi' în atacul informatic asupra Sony şi au folosit servere nord-coreene

de Agerpres    |    07 Ian 2015   •   20:35

Directorul FBI, James Comey, a declarat miercuri că este sigur că Coreea de Nord este în spatele atacului informatic asupra Sony Pictures Entertainment pentru că grupul de hackeri a postat în unele momente materiale de pe servere utilizate exclusiv de guvernul nord-coreean, relatează Reuters.

Hackerii, care s-au autointitulat 'Gardienii păcii', au devenit uneori 'neglijenţi' şi au folosit severe accesibile numai din Coreea de Nord, a declarat Comey la o conferinţă internaţională privind securitatea cibernetică de la New York.

Comey a făcut apel la comunitatea de intelligence să declasifice informaţia care arată că hackerii au folosit astfel de servere.

FBI-ul va desfăşura mai mulţi experţi în securitate cibernetică pentru a lucra în birourile partenerilor străini în scopul de a 'micşora lumea' aşa cum au făcut-o hackerii, a spus James Comey.

Vizat de un vast atac informatic, Sony Pictures şi-a anulat iniţial lansarea filmului 'The Interview' ce relatează o tentativă de asasinat a CIA asupra liderului nord-coreean Kim Jong-un. Filmul a fost în cele din urmă distribuit online şi într-o reţea mai restrânsă de cinematografe din Statele Unite.

×