x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe După Brexit, britanicii sunt gata să părăsească şi Eurovisionul

După Brexit, britanicii sunt gata să părăsească şi Eurovisionul

13 Mai 2017   •   13:30
După Brexit, britanicii sunt gata să părăsească şi Eurovisionul

După ce au votat anul trecut pentru ieşirea din Uniunea Europeană, britanicii sunt acum gata să părăsească şi concursul Eurovision, susţine un sondaj publicat vineri, în ajunul finalei, şi citat de AFP. 

Desigur, majoritatea nu este foarte preocupată de concurs, după cum o arată numărul mare de indecişi (44%) şi de voturi în alb (7%), însă în rândul celeilalte jumătăţi, care are o opinie despre prezenţa la Eurovision, 56% şi-ar dori să vadă Marea Britanie părăsind competiţia, în timp ce 44% ar prefera ca ţara lor să rămână în concurs, potrivit sondajului on-line realizat de YouGov la 8 şi 9 mai pe un eşantion de 1.650 persoane. 

La 23 iunie 2016, aminteşte AFP, aproape 52% dintre britanici au votat în favoarea Brexit, ieşirea ţării lor din Uniunea Europeană. 

Printre cei care doresc ca ţara lor să părăsească concursul Eurovision, 76% au votat pentru Brexit şi 78% au 65 de ani sau mai mult, indică YouGov. În tabăra adversă, 65% au votat să rămână în UE şi 69% au vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani. 

Potrivit sondajului, 22% dintre cei intervievaţi vor urmări concursul care va avea loc sâmbătă la Kiev. În privinţa motivaţiei, doar 9% dintre aceştia au evocat plăcerea de a asculta muzica, 26% s-au declarat atraşi de comentariile ironice ale prezentatorului britanic şi 19% de perspectiva de a face haz de spectacol, de multe ori ironizat pentru componenta sa kitsch. 

Marea Britanie a câştigat concursul Eurovision de cinci ori de la crearea acestuia în 1956, ultima dată în 1997, amintește Agerpres.

×
Subiecte în articol: eurovision brexit Marea Britanie