x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EFECTELE VICTORIEI / Obama sporeşte natalitatea

EFECTELE VICTORIEI / Obama sporeşte natalitatea

de Sînziana Stancu    |    17 Noi 2008   •   00:00
EFECTELE VICTORIEI / Obama sporeşte natalitatea

Victoria în alegerile prezidenţiale a candidatului democrat Barack Obama ar putea avea ca efect "colateral", creşterea natalităţii în Statele Unite.



O nouă generaţie "baby-boom" pare să apară în America, după ac­tu­a­lele alegeri prezidenţiale, care au făcut istorie, prin faptul că, la Ca­­sa Albă, a ajuns primul preşedinte de cu­loare, de­mo­cratul Barack Obama.

Ex­perţi citaţi de Newsweek afirmă că euforia, speranţa şi bucuria care au urmat alegerilor din 4 noiembrie, le-au creat alegătorilor o stare de exaltare, favorabile procreării. "Spe­ran­ţa şi euforia sunt două afrodisiace im­portante", susţin sociologii, care averti­zea­ză că e posibil ca, peste nouă luni, A­me­rica să cunoască un aşa-numit "baby boom".

SEX SĂRBĂTORESC
Sociologul Pepper Schwartz, de la Universitatea Washington, a mai remarcat că electoratul cu vârsta sub 30 de ani a votat în proporţie de 2 la 1 pentru Obama. "Re­zul­tatele probabile sunt ceea ce Urban Dic­tionary a numit deja Obama babies: copii concepuţi dupa ce Obama a fost proclamat preşedinte, prin aşa-numitul sex sărbătoresc". Iar şeful Clinicii de reproducere a Centrului medical universitar Hackensack, din New Jersey, doctorul Manny Alvarez, a explicat că "starea generală a naţiunii şi optimismul legat de noua conducere sunt mereu asociate într-un fel cu rata naşterilor". În general, specialiştii asociază o asfel de creştere cu evenimente sociale importante, atât pozitive, cât şi negative, fapt confirmat, de altfel, şi de statistici.

EXEMPLU PROPRIU
Revista americană dă şi exemplul unei femei din Reno, statul Nevada, care a de­clarat că, "în noaptea alegerilor, soţul meu a reuşit să bea o sticlă şi jumătate de vin şi vroia doar să facem un Obama election baby. S-a gândit că acesta ar fi cel mai grozav lucru". Însă cel mai "tare" exemplu pe care îl dă Newsweek este cazul lui Obama însuşi. Noul preşedinte ales al SUA s-a născut la 4 august 1961, adică la exact nouă luni de la ziua în care John F. Kennedy a fost ales la Casa Albă. Publi­caţia se întreabă dacă "ar fi putut părinţii lui Obama, cunoscuţi pentru ideile lor progresiste, să-l fi conceput pe fiul lor chiar în seara istorica a victoriei lui JFK?

×
Subiecte în articol: externe obama