x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egipt: Fraţii Musulmani resping oferta de a face parte din guvernul interimar

Egipt: Fraţii Musulmani resping oferta de a face parte din guvernul interimar

10 Iul 2013   •   11:34
Egipt: Fraţii Musulmani resping oferta de a face parte din guvernul interimar

Mişcarea Fraţilor Musulmani, din care face parte şi preşedintele Mohamed Morsi înlăturat de la putere de armată, a refuzat miercuri oferta de a face parte din guvernul interimar al premierului desemnat Hazem al-Beblawi, relatează AFP, citată de Agerpres. 'Nu pactizăm cu puciştii. Respingem tot ce rezultă din această lovitură de stat militară', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al Fraţilor Musulmani, Tareq al-Morsi.

Noaptea trecută, un purtător de cuvânt al preşedinţiei egiptene a declarat că premierul desemnat, Hazem al-Beblawi, va oferi câteva posturi în guvern Partidului Libertăţii şi Justiţiei (PLJ), ramura politică a Fraţilor Musulmani. Anterior, PLJ a respins şi 'declaraţia constituţională' ce îl învesteşte pe preşedintele interimar cu prerogative extinse şi stabileşte o foaie de parcurs în vederea viitoarelor alegeri.

După violenţele de luni din faţa cazărmii unde este deţinut Mohamed Morsi, soldate cu 51 de morţi, Fraţii Musulmani au chemat populaţia să se 'revolte' împotriva celor care au preluat puterea.

×
Subiecte în articol: Egipt fratii musulmani guvern interimar