x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Egipt: Un nou bilanţ indică cel puţin 343 morţi în violenţele de miercuri

Egipt: Un nou bilanţ indică cel puţin 343 morţi în violenţele de miercuri

15 Aug 2013   •   11:13
Egipt: Un nou bilanţ indică cel puţin 343 morţi în violenţele de miercuri
Sursa foto: STR/EPA

Dispersarea brutală şi sângeroasă a taberelor manifestanţilor islamişti din Cairo care cereau întoarcerea preşedintelui ales şi înlăturat de la putere Mohamed Morsi, alături de violenţele care au avut loc pe tot teritoriul Egiptului s-au soldat miercuri cu cel puţin 343 de morţi, marea majoritate civili, şi 2.926 de răniţi, potrivit unui nou bilanţ oficial, citat joi de AFP.

Şeful serviciilor de urgenţă, Khaled al-Khatib, din cadrul Ministerul Sănătăţii, a declarat AFP că 300 de civili şi-au pierdut viaţa, în timp ce Ministerul de Interne a informat despre moartea a 43 de poliţişti. Este vorba de cea mai sângeroasă zi de la începerea revoltei care a dus la înlăturarea fostului preşedinte Hosni Mubarak, în 2011.

Acest bilanţ ar putea fi totuşi mai mare, având în vedere că doar în piaţa Rabaa al-Adawiya, principalul punct de reuniune a manifestanţilor pro-Morsi, un jurnalist AFP a raportat moartea a 124 de persoane, majoritatea împuşcate.

Premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, a denunţat joi 'masacrul grav' al forţelor de ordine pentru dispersarea susţinătorilor preşedintelui Morsi, criticând 'ipocrizia' comunităţii internaţionale.

La o întâlnire cu presa la Ankara, Erdogan a făcut apel la Consiliul de Securitate al ONU să 'se reunească rapid' pentru a discuta situaţia din Egipt, subliniind că toate ţările membre ale Consiliului ar trebui să-şi dea avizul pentru această reuniune.

×
Subiecte în articol: Egipt violente bilanţ