x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Elon Musk se răzgândește. Va oferi gratis sateliții Starlink pentru Ucraina

Elon Musk se răzgândește. Va oferi gratis sateliții Starlink pentru Ucraina

27 Oct 2022   •   11:44
Elon Musk se răzgândește. Va oferi gratis sateliții Starlink pentru Ucraina

După ce a cerut Pentagonului să plătească pentru sateliții Starlink din Ucraina, Elon Musk și-a schimbat brusc decizia și a anunțat că va continua să suporte costurile, scrie Reuters.

Prin urmare, compania SpaceX a miliardarului american Elon Musk, va finanța și de acum înainte sateliții din Ucraina, în contextul războiului cu Federația Rusă. 

"La naiba. Chiar dacă Starlink pierde în continuare bani şi alte companii primesc miliarde de dolari de la contribuabili, vom continua să finanţăm guvernul ucrainean pe gratis", a scris acesta pe Twitter.

SpaceX a trimis o scrisoare Departamentului Apărării de la Wasinghton pentru a-l informa că nu mai suportă cheltuielile enorme pentru sateliții din Ucraina și i-a cerut plata acestora, în caz contrar sistând acest serviciu, care a costat până acum 80 de milioane de dolari. SUma va ajunge la circa 120 de milioane de dolari până în decembrie 2022 și la 400 de milioane de dolari în 2023. 

Compania excentricului miliardar a donat Ucrainei terminale pentru sateliții Starlink deoarece comunicațiile pe internet au fost afectate de bombardamente. 

 

×
Subiecte în articol: elon musk Starlink ucraina pentagon spacex