x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Facebook primește critici dure după atentatele teroriste din Paris

Facebook primește critici dure după atentatele teroriste din Paris

16 Noi 2015   •   20:44
Facebook primește critici dure după atentatele teroriste din Paris

Vineri, 13 noiembrie, la puțin timp după ce s-a aflat despre atentatele din Paris, pe Facebook au apărut mesaje de tipul: „Prietenul tău X a confirmat că este bine”.

Funcția a fost creată acum mai bine de un an, cu scopul de a afla care este starea persoanelor în cazul unor catastrofe naturale (exemplu: cutremurul din Nepal). Pentru prima dată, aplicația a fost disponibilă pentru o tragedie de alt tip: masacrul jihadist din Paris.

Potrivit www.elpais.com, utilizatorii rețelelor de socializare și-au exprimat nemulțumirea, acuzând că funcția nu a fost activată până în momentul în care nu a fost lovită o țară occidentală.

Joey Ayoub, un blogger libanez, vorbitor de limba franceza, a criticat faptul că Facebook nu își tratează în mod echitabil utilizatorii și face discriminări în funcție de naționalitate. Acesta a menționat că și în Beirut au avut loc două atentate cu o zi înaintea celor din Paris și că nu a existat aceeași susținere. Postarea a fost distribuită de aproximativ 10.000 de ori.

Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, a răspuns criticilor, postând pe wall-ul său: „Ne pasă de toți oamenii în mod egal, și muncim din greu pentru a-i ajuta pe cei care sunt afectați de asemenea situații cum putem” și a primit mai mult de un milion de like-uri.

×