x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fără funcție, dar cu bani! Boris Johnson a făcut peste un milion de euro de când nu mai e premier

Fără funcție, dar cu bani! Boris Johnson a făcut peste un milion de euro de când nu mai e premier

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   09:00
Fără funcție, dar cu bani! Boris Johnson a făcut peste un milion de euro de când nu mai e premier
Sursa foto: Hepta

Fostul premier Boris Johnson a încasat peste un milion de lire sterline (circa 1,2 milioane de euro) din discursurile pe care le-a susţinut de când a părăsit în septembrie conducerea guvernului britanic, informează EFE.

Potrivit declaraţiilor de interese transmise parlamentului de la Londra, pentru trei discursuri din luna noiembrie Boris Johnson a primit peste 750.000 de lire sterline.

Aceste discursuri au fost susţinute la compania de investiţii în sectorul bancar Centerview Partners, la o reuniune a postului CNN Global desfăşurată în capitala portugheză Lisabona, al treilea fiind un articol în ziarul indian Hindustan Times.

Fostul premier conservator britanic a încasat încă 276.000 de lire sterline pentru un discurs susţinut în octombrie faţa Consiliului agenţilor de asigurări.

Johnson şi-a anunţat demisia în iulie, după ce rezistase mult timp în faţa contestatarilor din propriul partid şi scandalurilor eclipsate o perioadă de războiul început de Rusia împotriva Ucrainei pe 24 februarie, remarcându-se de atunci prin susţinerea fermă faţă de Kiev, mai ales prin ajutorul militar oferit.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Boris Johnson londra