x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Pachet suspect cu două fiole de sânge, livrat la Comitetul Național Republican din Washington

Pachet suspect cu două fiole de sânge, livrat la Comitetul Național Republican din Washington

de Redacția Jurnalul    |    23 Mai 2024   •   00:20
Pachet suspect cu două fiole de sânge, livrat la Comitetul Național Republican din Washington
Sursa foto: Hepta

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire, au anunțat poliția și RNC, potrivit Reuters.

Președintele RNC, Michael Whatley, a declarat că fiolele de sânge au fost trimise la sediul organizației, ceea ce a determinat evacuarea clădirii de către poliție. Într-o declarație, el a numit acest lucru un „atac revoltător”.

RNC, organizația-mamă a Partidului Republican, joacă un rol important în campania fostului președinte Donald Trump, care îl va înfrunta pe democratul Joe Biden în alegerile din 5 noiembrie.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a calificat drept „îngrijorătoare” informațiile despre fiolele de sânge în timpul briefingului de presă.

Ea a declarat că Casa Albă condamnă „orice violență politică, amenințări sau intimidare”.

Inițial, autoritățile au închis o stradă și au îndrumat personalul și alte persoane să evite zona, care se află în apropierea clădirii Capitoliului SUA. Angajații au reintrat în birouri după eveniment, iar poliția a părăsit locul, potrivit unui martor Reuters.

„Sursa pachetului și conținutul acestuia vor fi investigate în continuare”, a precizat Poliția Capitoliului SUA într-un comunicat.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fiole de sânge washington