x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FMI avertizează că declinul economic provocat de pandemie va dura mai mulți ani

FMI avertizează că declinul economic provocat de pandemie va dura mai mulți ani

24 Sep 2020   •   12:03
FMI avertizează că declinul economic provocat de pandemie va dura mai mulți ani

Declinul economic provocat de pandemia de coronavirus va dura mai mult decât s-a estimat inițial, unele state având nevoie de mai mulți ani pentru a se redresa, Fondul Monetar Internaţional (FMI), citat de Reuters.

FMI a acordat, în această perioadă, circa 90 de miliarde de dolari pentru 79 de țări, dintre care 20 din America Latină. 

De la debutul crizei sanitare, Fondul a furnizat o finanţare totală în valoare de aproximativ 90 miliarde de dolari pentru 79 de ţări, dintre care 20 sunt din America Latină.

FMI continuă să lucreze cu statele membre pentru a identifica modalităţile prin care să fie ţinută sub control pandemia şi a limita impactul său economic, a declarat primul adjunct al directorului general al FMI, Geoffrey Okamoto, la un eveniment online organizat de Center for Strategic and International Studies.

"Încercăm să ne păstrăm resursele financiare. Vorbim despre o revenire la creştere care va avea nevoie de mai mulţi ani, iar pe parcusul acestei perioade multe ţări vor avea nevoie, probabil, de asistenţă", a spus Geoffrey Okamoto, directorul general al FMI.

Statele din America Latină şi Caraibe sunt cel mai afectate de pandemie, cu  8,4 milioane de cazuri confirmate de coronavirus şi peste 314.000 de decese.

Oficialii FMI poartă discuţii cu economiile din Grupul G20 cu privire la prelungirea unui moratoriu temporar al serviciului plăţilor datoriilor pentru ţările cu venituri reduse. Inițiativa a fost aprobată în luna aprilie și expiră la sfârșitul anului.  Experţii şi oficialii guvernamentali din multe ţări sunt în favoarea prelungirii în 2021.

SUA, cel mai mare acţionar de la Fondul Monetar Internaţional, a afirmat că este dispusă să contribuie la programele FMI destinate sprijinirii ţărilor sărace, dar nu a furnizat încă fonduri pentru aceste programe.

×
Subiecte în articol: FMI pandemie coronavirus