x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Francezii au făcut din Obama vin

Francezii au făcut din Obama vin

de Sînziana Stancu    |    22 Apr 2009   •   00:00

În timp ce Germania a creat o specie îndoielnică, de tip fast-food, "Obama Fingers", francezii au rezervat numele noului preşedinte american, Barack Obama, pentru gusturi mai rafinate, cum ar fi băuturile.



O franţuzoaică vinar, originară din Africa, a creat vinul Obama, anunţând că va dona toate profiturile obţinute din vânzarea acestuia organizaţiilor nonguvernamentale din Darfur, scrie Der Spiegel. Angela Bousquet-Keita a onorat cu numele lui Obama vinul pe care spune că l-a creat în cinstea alegerii primului preşedinte american de culoare.

Angela, care provine din Guinea şi care crede că e singura femeie vinar de culoare din întreaga ţară, descrie "momentul de extaz" pe care l-a avut când Obama a câştigat alegerile prezidenţiale din America. "A fost ca şi venirea unei lumi pe care am visat-o întotdeauna pentru copiii mei", a declarat ea publicaţiei franceze "Le Monde".

Angela vrea să vândă un set de trei sticle de vin Obama cu preţul de 150 de euro, iar profitul obţinut să îl trimită ONG-urilor care lucrează în regiunea Darfur, din Sudan, unde războiul a produs o tragedie umană. Gestul ei este motivat de faptul că a aganjat refugiaţi din această regiune să lucreze pentru vinăria ei în ultimii ani. Şi mai speră să îi poată oferi personal preşedintelui Obama o sticlă de vin, când va vizita Franţa, în luna iunie.

Vinul Obama e produs din trei sortimente de struguri şi trebuie înnobilat prin vârstă, aşa încât femeia vinar îi doreşte noului preşedinte american să obţină şi un al doilea mandat.

×
Subiecte în articol: externe obama