x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Franţa: Planul de alertă antiteroristă în regiunea pariziană, menţinut la nivel maxim

Franţa: Planul de alertă antiteroristă în regiunea pariziană, menţinut la nivel maxim

de Agerpres    |    10 Ian 2015   •   12:33

Planul de alertă antiteroristă în regiunea pariziană, ridicat miercuri la nivelul său cel mai ridicat, este menţinut pentru următoarele săptămâni şi va fi consolidat după atacurile din ultimele zile, a anunţat sâmbătă ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, citat de AFP.

''Suntem expuşi riscurilor, ţinând cont de context. Este aşadar important ca planul Vigipirate, al cărui nivel a fost ridicat în regiunea Ile-de-France şi care face obiectul unor măsuri speciale în restul ţării, trebuie să fie consolidat în cursul săptămânilor viitoare'', a precizat Cazeneuve la finalul unei reuniuni de criză desfăşurate sâmbătă la Palatul Elysée, sediul preşedinţiei franceze.

Oficialul francez a adăugat că au fost date toate dispoziţiile pentru asigurarea securităţii la marşul ce va avea loc duminică la Paris în memoria victimelor atentatelor teroriste din ultimele zile, marş la care vor participa preşedintele François Hollande şi numeroşi lideri străini. Peste un milion de persoane sunt aşteptate la manifestaţia ce vizează reafirmarea libertăţii şi a democraţiei. La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa, printre alţii, preşedintele Consiliului European Donald Tusk, cancelarul german Angela Merkel, premierii britanic David Cameron, spaniol Mariano Rajoy şi italian Matteo Renzi şi preşedintele ucrainean Petro Poroşenko.

Poliţia franceză o caută în continuare pe Hayat Boumeddiene, presupusa concubină a lui Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de vineri la un magazin kosher din estul Parisului, în contextul în care reţeaua teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQAP) a ameninţat că va comite noi atacuri în Franţa.

×