x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Giorgia Meloni anunță măsuri dure: Se vor revoca beneficiile italienilor care refuză o ofertă de muncă

Giorgia Meloni anunță măsuri dure: Se vor revoca beneficiile italienilor care refuză o ofertă de muncă

23 Noi 2022   •   12:57
Giorgia Meloni anunță măsuri dure: Se vor revoca beneficiile italienilor care refuză o ofertă de muncă
Sursa foto: Hepta

Italienii care refuză ofertele de muncă își vor pierde beneficiile sociale, a anunțat guvernul de dreapta al țării, argumentând că sistemul social al țării este prea des abuzat.

Premierul italian Giorgia Meloni a prezentat marți primele inițiative de politică economică ale guvernului, anunțând modificări bugetare de 21 de miliarde de euro care vor fi utilizate pentru a ajuta industria și familiile să facă față creșterii prețurilor la energie, precum și măsuri pentru a stimula cuplurile să aibă mai mulți copii și întreprinderile să angajeze mai multe femei.

Modificările bugetare arată o schimbare politică clară, eliminând un venit de bază și o reformă a pensiilor veche de un deceniu pe care Meloni și aliații ei de dreapta au atacat-o de mult, în timp ce au venit cu noi măsuri pentru a promova creșterea ratei natalității a Italiei.

Cei mai mulți bani au fost alocați pentru a menține promisiunile de campanie de a oferi ajutor suplimentar familiilor și întreprinderilor care fac față unei creșteri a costurilor energiei și au fost peste cele 60 de miliarde de euro deja promise de guvernul anterior al lui Mario Draghi.

Meloni a spus că alegerile „curajoase” și clar politice se concentrează pe două priorități principale: sprijinirea industriei italiene să crească în ciuda crizei energetice declanșate de invazia Ucrainei de către Rusia și inițiative socio-economice pentru familiile cu venituri mici.

Alte măsuri au semnalat, de asemenea, o schimbare față de guvernele anterioare, inclusiv o eliminare treptată până la sfârșitul anului viitor a așa-numitului „salariu al cetățenilor”, introdus de Mișcarea 5 Stele, care a fost la putere în perioada 2018-2021. Meloni a promis că va desființa complet programul extins de asistență socială în timpul campaniei, argumentând că acesta a încurajat oamenii să rămână la asistență socială atunci când ar putea lucra și a fost abuzat de fraudatori.

Modificările anunțate marți vor scoate lucrătorii eligibili din sistem după opt luni sau după ce refuză o ofertă de muncă și impun beneficiarilor să locuiască efectiv în Italia.

Meloni a subliniat, de asemenea, o serie de inițiative pentru a aborda rata scăzută a natalității din Italia. Țara are una dintre cele mai scăzute natalități din lume și una dintre cele mai bătrâne populații, o „iarnă demografică” despre care experții au avertizat de zeci de ani, având în vedere implicațiile pentru sistemul costisitor de pensii al țării.

Pentru a încuraja familiile să aibă mai mulți copii, Meloni a anunțat o creștere cu 50% a cecurilor „bonus pentru bebeluși” pe care părinții le primesc în primul an după nașterea unui copil și o creștere cu 50% timp de trei ani pentru familiile cu mai mulți de trei copii. Femeile care aleg să prelungească concediul de maternitate peste cinci luni cu o lună suplimentară pot face acest lucru cu 80% din salariu. 

Ministrul Infrastructurii, Matteo Salvini, a anunțat și el schimbări în sistemul de pensii, spunând că persoanele care continuă să lucreze după 41 de ani de contribuție la sistemul de pensii vor primi un bonus de 10%. El a anunțat, de asemenea, că guvernul a făcut primii pași pentru a reactiva un proiect vechi de zeci de ani pentru a construi un pod între Sicilia și Italia continentală și intenționează să caute finanțare UE pentru acesta.

×
Subiecte în articol: ofertă de muncă giorgia meloni