x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Greșeală de 125 de miliarde de dolari provocată de Google. Peste jumătate de milion de oameni au fost afectați

Greșeală de 125 de miliarde de dolari provocată de Google. Peste jumătate de milion de oameni au fost afectați

de Redacția Jurnalul    |    16 Mai 2024   •   16:45
Greșeală de 125 de miliarde de dolari provocată de Google. Peste jumătate de milion de oameni au fost afectați
Sursa foto: Hepta

Google a șters accidental contul unui fond de pensii de 125 de miliarde de dolari, provocând perturbări pentru peste jumătate de milion de persoane. UniSuper, un fond de pensii australian care servește angajații din învățământul superior și cercetare, a fost afectat de această eroare.

Incidentul a rezultat dintr-o configurație greșită unică pe Google Cloud, a raportat The Guardian. CEO-ul UniSuper, Peter Chun, și CEO-ul global Google Cloud, Thomas Kurian, și-au cerut scuze comune membrilor fondului, recunoscând întreruperea drept „extrem de frustrantă și dezamăgitoare". Ei au subliniat că nu a fost vorba de un atac cibernetic și că datele personale nu au fost compromise, dând vina pe o eroare în serviciul cloud al Google.

Într-o declarație, cei doi au explicat că „o secvență fără precedent de evenimente a dus la o configurare greșită din neatenție, care a șters abonamentul Private Cloud al UniSuper”. Au subliniat că a fost „o apariție izolată, unică”, care nu s-a mai întâmplat niciodată pentru alți clienți Google Cloud la nivel global și că "acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple". Din fericire, UniSuper a avut copii de rezervă cu un alt furnizor de servicii.

Google Cloud a identificat cauzele acestui incident și a implementat măsuri pentru a preveni repetarea lui. Serviciile au fost restabilite treptat, la peste o săptămână după ce sistemul a fost offline. Deși soldurile conturilor de investiții au reflectat inițial cifrele din săptămâna precedentă, UniSuper a asigurat membrii că actualizările vor fi accelerate cât mai mult posibil, potrivit Datacenterdynamics.com.

UniSuper și-a mutat o mare parte din sarcinile de lucru pe Google Cloud Platform în 2023 , împărțindu-le anterior între Azure și două centre de date proprii. Migrarea a inclus transferul tuturor sarcinilor de lucru non-producție, inclusiv 1.900 de mașini virtuale, la Google Cloud.

×
Subiecte în articol: Google Cloud UniSuper fond de pensii